dilluns, 7 de gener del 2013

Ulysses i el fantasma foraster de Toni Cucarella

1. FITXA BIBLIOGRÀFICA.

- Títol: Ulysses i el fantasma foraster.

- Autor/a Toni Cucarella.

- Col·lecció 14.

- Editorial Perifèric.

- Lloc i any de publicació Catarroja, març 2007.

2. RESUM

Ulysses era un home desgraciat, que abandonà el seu poble. Va arribar a un poble llunyà. Es va decidir a entrar dins d'un bar per prendre alguna cosa i preguntar aon podria passar la nit. L'home del bar li va dir que podia anar a dormir al costat del cementeri. Quan va arribar, va adonar-se'n que hi havia un espectre. L'espectre es deia Aquileu, li va contar la seua vide i Ulysses va decidir ajudar-lo a portar-li els seus restos al poble d'on provenia.
Als dies, Ulysses va deixar les despulles d'Aquileu a les taquilles de l'estació de trens. Va anar als serveis socials, i l'acolliren. Es va posar a treballar a la bugaderia . Euràlia, era l'assistenta i el convidà a sopar. Ulysses va decidir anar-se'n i es refugià en una caseta d'un parc. Un grup de xicons vestits de militars l'agafaren i l'apallissaren. L'acolliren un home i una dona i el van curar. Ulysses els va donar les gràcies i el van tornar al poble. Quan tornà, la policia el capturà. Ulysses i Aquileu amenaçaren al policia i els dugué al poble d'Aquileu. Ulysses enterrà les depulles d'Aquileu, i ell es va marxar però començà a ploure i Ulysses tornà al cementeri, es va gitar en un nínxo i al dia següent el trobaren mort pel fred. Server, l'enterrador, el va enterrar allí.

 3. VALORACIÓ PERSONAL

El llibre ha estat prou bé. Vaig pensar d'alguna persona pobra què no tinga res a fer al món, què es recorrisca mig país. Han hagut algunes parts que m'han agradat més que altres. Una és quan es reuneix amb més rodamons al polígon per a arreglar-se comprant roba, afaitant-se, etc.
Una cosa que no m'agrada es com juga Euràlia amb els sentiments d'Ulysses. Per això ell se'n va del centre social. Aquest llibre es entretingut, però jo mateix m'he donat compte que algunes frases no les he enteses. Ell mateixa demostra la valentiaque té.

 4. FRAGMENT

"Sovint posava la seua mà sobre la d'Ulysses, l'acariciava i mussitava:
- Pobre Ulysses, sense pàtria ni destí..."

He agafat aquest perquè m'agrada la forma com li ho diu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada