dilluns, 21 de gener del 2013

Els papers àrabs, d' Ivan Carbonell.


Els papers àrabs

1.FITXA BIBLIOGRÀFICA

TITOL: Els Papers Àrabs.
AUTOR/A: Ivan carbonell.

COL·LECCIÓ: Narrativa Juvenil.
EDITORIAL: Edicions del Bullent.
LLOC I ANY: Picanya, Març del 2011.



2.RESUM

Dos col·legis de la comarca de València (Concentaina i Riba-roja de Túria) van junts de viatge a Rialp i a Andorra. Allí fan amics nous, es coneixen entre ells i intenten esbrinar quin és el misteri que porta Òscar, un dels professors de Riba-roja. Deprés del viatge els alumnes de Concentaina contactaren amb els de Riba-roja per a que pogueren controlar des d'allí al seu professor de valencià. Els alumnes de Riba-roja segueixen al professor Òscar amb tot, aquestos busquen a la biblioteca de Riba-roja (al seu institut) uns manuscrits àrabs relacionats amb el que duia el professor Òscar.
Aquestos en busca de noves pistes i d'algun tresor arriben fins a la Bassa barreta i al pic de l'Agüila i ales antenes, per trobar pistes, finalment després de finalitzar el curs els alumnes de Concentaina van anar fins a Riba-roja a veure el gran tresor. Allí van anar fins a Benaguasil a una casa àrab abandonada, allí van trobar la següent pista que els duia fins el tresor. Al poc de temps i després d'esbrinar on el podien trobar, van arribar fins al menestir de Porta celi. Una vegada arribats es van donar compte que un par d'homens i mafiosos els seguien, finalment es van desfer d'ells i enseguida va arribar la policia, els alumnes de Concentaina i Riba-roja van pujar fins a una petita hermita que es trobava a l'alt d'una montanya. Una vegada excabat el terreny van descobrir un cofre de monedes d'or, que finalment es va endur la policia.


3.VALORACIÓ PERSONAL

Aquest llibre m'ha agradat molt, ja que és d'un tema de misteri i molt interesant. Aquesta història passa a la nostra comarca a la que visc i m'ha agradat molt conéixer eixos grans misteris que pocs coneixen de la nostra comarca. Pel que més m'ha interessat era perquè eixen llocs on normalment passetge a l'estiu amb les meues amigues.

    4.SELECCIONA UN FRAGMENT DE LA NOVEL·LA I COMENTA PERQUÉ

Després de dinar al poble de Vimbodí i Poblet, havien arribat al Monestir de Poblet, on la guia agrupà tots els alumnes i els pregà silenci abans d'entrar al monestir i les torres del monestir davant de la porta d'entrada esperaven instruccions” Pg.17 ens conta la primera reunió en la primera excursió del viatge a Rialp.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada